Maximteatern blev Viktor Rydbergs för en kväll

Maximteatern blev Viktor Rydbergs för en kväll

VRG-Kampens första deltävling bjöd på en show utan dess like. Att de tre skolorna skulle ställa upp med sina allra vassaste talanger var vi alla förberedda på. Att showen skulle sluta i en sådan fest var däremot inte något jag hade målat upp på förhand. Maximteatern blev för en kväll Viktor Rydbergs och han log definitivt ner mot sina elever från himlen med stolthet i bröstet.

Hela kvällen inleddes med ett öppningsnummer som hette duga. Kvällens konferencierer, som för övrigt bjöd på en helt fenomenal programledarinsats, Edvin Törnblom, Rebecca Plymholt och Linnéa Bergman hade gått all in med konfetti och en remake av årets bidrag från Magnus Carlsson i melodifestivalen: Gamla Stan. Tonerna från programledarna satte standarden för kvällen framför en publik som nog inte hade fattat att showen bara hade börjat.

Vi bjöds på inte mindre än sex utomordentliga sångnummer, två fantastiska pianoframträdanden och dessutom ett dansuppträdande som till och med fick Messiah Hallberg att lyfta på hatten. Det var nio bidrag som samtliga var energiska, underhållande och höll högsta VRG-klass. Messiah Hallberg bjöd, utöver sina komplimanger till framträdandena, även på vitsar som nog de flesta i publiken försökte erinra sig inpå småtimmarna.

Festen tycktes aldrig ta slut och trots att min egen skola Jarlaplan inte gick från Maximteatern med segern, så var det ändå omöjligt att inte se tillbaka på kvällen som en stor succé. Det är precis såhär Viktor Rydbergs Gymnasium ska vara. En fest för eleverna som sätter sammanhållningen i fokus. En fest som framhäver den enorma talang och potential som gömmer sig inom skolans korridorer. En fest som visar vilka Viktor Rydbergs Gymnasiums elever är.

Det var helt enkelt fenomenalt. VRG-Kampen tycks vara lika het som fjolårets upplaga och trots att vi fått uppleva en sådan inledningsshow av tävlingen så har faktiskt VRG-Kampen bara börjat. Två deltävlingar återstår innan en vinnande skola ska presenteras och pokalen ska hitta sitt hem och om jag känner min skola rätt så kommer vi få se ännu fler imponerande inslag av VRG-Kampen innan den ska summeras.

Jag är säker på att Viktor Rydberg fortsatt kommer kunna konstatera att hans elever är Sveriges absolut bästa när 2015 års VRG-Kamp summeras i juni.

Carl Byström, Chefredaktör