Edvin Ahlander segerviss inför avslutningen

Edvin Ahlander segerviss inför avslutningen

Inför VRG-kampens sista deltävling leder Odenplan efter vinst i både talangjakten och Vem vet mest. Nu återstår endast den prestigefyllda fotbollsmatchen mellan VRG-skolorna. The Tribune har därför intervjuat en av Odenplans tränare, Edvin Ahlander, för att se om laget har det som krävs för att ta hem det efterlängtade guldet.

Odenplan leder VRG-kampen inför avslutningsgren. Har ni det som krävs för att leda Odenplan till en slutseger i VRG-kampen?

– Självklart har vi vad som krävs. Odenplan har onekligen ett gynnsamt utgångsläge, vilket såklart är positivt. Samtidigt är det viktigt att vi inte slappnar av eller tar ut något i förskott. Men får vi allt att stämma den tredje är jag övertygad om att Jarlaplan och Djursholm kommer få det svårt att slå oss.

Hur är stämningen i truppen inför avgörandet i VRG-kampen?

– Stämningen i truppen är harmonisk. Vi har under de senaste veckornas träningar gjort stora framsteg lagmässigt, och samtliga ser väldigt starka ut. Det ligger även någon form av spänd förväntan i luften, VRG-kampens enorma prestige märks tydligt av på spelarna. Förhoppningvis är detta något som gör att man höjer sig den extra procenten på matchdag.

Har ni någon speciell taktik för att slå både Jarlaplan och Djursholm som vi tidigare haft svårt mot?

– Jarlaplans och Djursholms offensivt skickliga lag har mycket riktigt lyckats såra oss i tidigare matcher. Det blir därför oerhört viktigt med ett organiserat och uppoffrande förvarsspel. Dock handlar det inte om att parkera någon buss, för vi strävar alltid efter att spela en fotboll fylld av fart, snygga mål och kanske en och annan snurrfint.

I korridorerna pratats det om att laget har fått ett starkt tillskott av duktiga 1:or, stämmer det?

– Jodå, 1:orna visade redan från första träningen i höstas att de var att räkna med. Vi har under året lyckats få fram en handfull spelare som har utgjort en viktig del av lagets stomme, och jag skulle inte bli förvånad om någon av dessa personer kommer ha framträdande roller i VRG-kampen.

Jämfört med Jarlaplan tenderar Odenplans publiksiffra vara betydligt lägre under dessa evenemang, hur tror du det blir i år?

– Jag hoppas innerligt att samtliga på Odenplan sluter upp bakom laget och sjunger oss fram till vinst i VRG-kampen. Dessutom har jag hört att personer på skolan har lagt ner ett enormt arbete för att styra upp ett tifo till matcherna. Så förhoppningarna är höga, och med en bra uppslutning tillsammans med skönlir på planen ska vi nog kunna tysta den övriga publiken.

Slutligen, hur känns det att vara en spelandecoach, är den fördel eller nackdel?

– Det känns bra och jag ser det enbart som en fördel. Dock hade det aldrig varit möjligt utan Odenplans andra huvudtränare, Sorosh Sang, som har skött det taktiska samt matchcoachningen på ett briljant sätt.

Philip Olsson, Chefredaktör