Glassåret 2017- En besvikelse

I samband med att sommarvärmen nått vår underbara huvudstad har jag de senaste dagarna befunnit mig på vårens och kanske rent utav årets viktigaste uppdrag. Den isande kylan som länge bet sig kvar ledde till att uppdraget blev något försenat, men nu är mitt jobb äntligen slutfört. Maj månad betyder som ni alla vet att det är hög tid att ha provat hela GBs nya glassortiment, och detta år var inte ett undantag. Nedan följer en betygssättning av alla nya GB glassar, så ni slipper beslutsångesten när det är dags att experimentera med en ny smak.

download

Magnum Cookie Crumble:

Kakglass är något jag brukar vara svag för, men denna var minst sagt en besvikelse. Jag hade sett fram emot att avnjuta årets första glass i solen vid Wallenstam, men denna gång slutade det med att jag besviken fick återvända till lektionen utan att ha fått stimulera smaklökarna.

Betyg: 1/5 Isak

 

Mintchoklad dröm:

Mintglass är något man sällan blir besviken på. När det dessutom ryktades om att denna skulle påminna om mitt personliga favoritgodis After Eight hade jag svårt att bärja mig när jag slet av glasspappret. Glassen var definitivt inte äcklig men den mjuka struten och något smaklösa minten gör att den inte riktigt gjort sig förtjänt av namnet “Mintchoklad Dröm”.

Betyg: 3/5 Isak

 

Daim Liquorice:

Daim= Gott. Lakrits= Gott. Vad kan gå fel? Inte mycket. Årets personliga favorit men ändå ingen fullträff.

Betyg: 4/5 Isak

 

Solero Strawberry Smoothie:

Isglass känns som något som aldrig gör en besviken men heller aldrig överlycklig. Så även denna gång. Trots att  jordgubbsglassen är smakrik känns den lite trist och dessutom är den för liten för gourmanden. Däremot sägs den innehålla mindre kalorier än vanlig glass, vilket för mig förvisso är ointressant men för den som tränar för en fin sommarkropp kan det ju rekommenderas.

Betyg: 3/5 Isak

 

Magnum double coconut:

Lite spännande med kokos men ändå ingen höjdare. Är man en kokos-älskare råder jag er att hålla er till kokosbollar eller Malibu om tillfället passar.

Betyg: 2/5 Isak

 

Choice:

Vegansk glass utan gluten och laktos. Givetvis trevligt för allergikern men för mig räknas den mer som trams.

Betyg: Åt för lite för att betygsättas

 

Magnum double raspberry:

God och somrig men alldeles för liten. Kändes däremot som lite för mycket choklad och lite för lite hallon. Inte speciellt prisvärd.

Betyg: 2/5 Isak

 

Som ni ser är årets glass-år inget man hänger i julgranen. Trots att det fanns några bubblare rekommenderar jag er till att hålla er till de traditionella smakerna, eller bara köpa kulglass. Då blir man sällan besviken. Nu tackar en besviken och ruinerad glassrecensent för denna gång. På återseende nästa år.

 

Isak Nodbrink

 

  • Sebastian Söderhäll

    Fenomenal review Isak. Håller helt med om att årets glassutbud har varit “meh” (som bäst). Tur att Sandwich, Twister och Solero Red Berries alltid finns som alternativ utväg en varm dag efter plugget. <3